WOOLF SNACKS
In de afgelopen jaren zijn veel hondenbezitters bezorgd geworden over de ingrediënten in het voer en de lekkernijen van hun hond. Je hebt misschien zelfs gemerkt dat veel fabrikanten van ongelooide huiden hun 'natuurlijke, verteerbare kauwsnacks' promoten. Betekent dit dat kauwsnacks van ongelooide huid niet allemaal hetzelfde zijn? Dat is precies wat het betekent. Rawhide-kauwsnacks zijn gemaakt van gedroogde dierenhuiden, wat natuurlijk genoeg lijkt. Wat echter belangrijk is om te overwegen, is hoe deze kauwsnacks van ongelooide huid worden gemaakt.
De meeste kauwsnacks van ongelooide huid zijn gemaakt van de restanten van de leerindustrie. De meeste huiden worden rechtstreeks van de slachtvloeren in slachthuizen gehaald en in zoutrijke pekels geplaatst, wat hun bederf helpt vertragen. De meeste kauwsnacks van ongelooide huid worden in India vervaardigd en het kan weken tot maanden duren voordat deze gepekelde huiden de leerlooierijen bereiken voor hun definitieve productie. Zodra de huid bij een leerlooierij is aangekomen, wordt deze gedrenkt en behandeld met kalk om het vet van de huid te helpen scheiden, het haar wordt verwijderd door chemische en fysieke inspanningen en de huid wordt opnieuw gespoeld. Helaas kunnen de zoute pekel bederf niet voorkomen, hoe lang ze het ook uitstellen. U kunt een ongelooide huid het beste volledig met water afspoelen voordat u het aan uw hond geeft.
Collageen is het eiwit dat wordt aangetroffen in dieren (voornamelijk zoogdieren) en bij mensen. Inheems collageen is onoplosbaar. Gelatine - over het algemeen gewonnen uit de botten en huiden van rundvlees, varkens of vis - is een vorm van collageen die we in ons voedsel gebruiken. Door zijn functionele veelzijdigheid is hij in veel toepassingen onvervangbaar.
Collageenpeptiden zijn niet precies hetzelfde als gelatine. Beide zijn eiwitten gemaakt van aminozuren, maar de aminoketens van collageenpeptiden zijn door een specifiek hydrolyseproces in kleinere stukjes gesneden. Collageenpeptiden hebben niet de geleerfunctie van gelatine en zijn oplosbaar in koud water. Ze zijn zeer goed verteerbaar en biologisch beschikbaar en worden vanwege hun bewezen gezondheidsvoordelen gebruikt in voedingssupplementen en functionele voedingsmiddelen.
GELATINE: Waarschijnlijk het best bekend als geleermiddel bij het koken, worden verschillende soorten en kwaliteiten gelatine gebruikt in een breed scala aan food en non-food producten. Veelvoorkomende voorbeelden van voedingsmiddelen die gelatine bevatten zijn kleinigheden, aspic, marshmallows, snoepgraan en zoetigheden zoals, gummyberen, fruitsnacks en wine gums. Gelatine kan worden gebruikt als stabilisator, verdikkingsmiddel of texturizer in voedingsmiddelen zoals yoghurt, roomkaas en margarine; het wordt ook gebruikt in vetarme voedingsmiddelen om het mondgevoel van vet te simuleren en om volume te creëren.
Gelatine is de waterige gelei-achtige substantie die begint als een bouillon en gelatineachtig wordt als het afkoelt. Het wordt gevonden in botten, samen met waardevolle mineralen. De beste gelatine komt van de gestoofde botten van een gekookte kip of rundvlees. Hoe dikker de gelatine, hoe geconcentreerder de voedingsstoffen en hoe meer je hond er baat bij heeft om het te eten. Ook is gelatine vetvrij en cholesterolvrij.
TAPIOCA: Tapioca: Vast staat dat tapioca veilig is voor uw hond om te eten en dat het al in veel hondenvoer en hondensnacks zit. Het veroorzaakt geen bekende schade en is glutenvrij, wat betekent dat uw hond er niet op dezelfde manier op zal reageren als op zetmeel op basis van granen.
SORBINEZUUR: Sorbinezuur, of 2,4-hexadieenzuur, is een natuurlijke organische verbinding die wordt gebruikt als conserveermiddel voor levensmiddelen. Het heeft de chemische formule CH3(CH)4CO2H. Het is een kleurloze vaste stof die slecht oplosbaar is in water en gemakkelijk sublimeert. Het werd voor het eerst geïsoleerd uit de onrijpe bessen van de Sorbus aucuparia (lijsterbes), vandaar de naam.